שקדים מובחרים מספרד | Ristretto

שקדים מובחרים מספרד

Almondeli

לאורך חופי דרום ספרד ניתן למצא עשרות ק״מ של מטעי עץ השקד. מזג האוויר באזור אידיאלי לגידול שקדים בזכות טמפ׳ גבוהות בקיץ, ויובש יחסי בחורף.

מקור עץ השקד הוא באירן ובמדינות הסובבות אותה. בני האדם הרחיבו את גידולי השקדים גם לאזור המזרח התיכון, צפון אפריקה ודרום אירופה.


 

בשנים האחרונות גם התפתחה תעשייה גדולה מאוד בארה״ב בכלל ומחוז קליפורניה בפרט.

זני השקד העתיקים היו מאוד מרים אך ישנן עדויות לביות השקד המתוק כבר ב 3000-2000 לפני הספירה. 

 

 

מותג Almondeli הינו עסק משפחתי בן שישה דורות הממוקם בדרום ספרד. המשפחה נאמנה לשיטות גידול מסורתיות אשר שומרות על הסביבה ועל איכות עצי השקד. שימוש בדשן טבעי ללא חומרי הדברה מניבים תוצרת בעלת איכות יוצאת דופן.

במטעי השקדים של המשפחה ניתן למצא מספר זנים. הזן האיכותי והייחודי ביותר לאזור דרום ספרד נקרא: ״מרקונה״ מלכת השקדים!

שקד המרקונה הפך לשקד החביב על שפים ומסעדנים. הוא מזכיר קצת את אגוז המקדמיה בצורתו העגולה ופחוסה, מרקמו חמאתי עשיר עם מתיקות מעודנת. 

בנוסף מגדלים גם שקדי ולנסיה שהם מעט גדולים יותר וטעמם משאיר מרירות עדינה על הלשון.

 

 

כל השקדים של Almondeli עוברים תהליך של טיגון בשמן קנולה והמלחה עם מלח ים.

תהליך זה מוציא מהשקד את איכויות הטעם הייחודיות שלו ומתאים במיוחד להגשה עם גבינות או משקאות חריפים.