אנטיפסטי | Ristretto

אנטיפסטי

חלון הראווה לארוחה

אין דרך טובה יותר מלהתחיל ארוחה איטלקית קלאסית עם פלטת אנטיפסטי עשירה ומפנקת. הרעיון מאחורי המנה הוא הרצון לרגש ולעורר את הסועד לקראת הארוחה שעומדת להגיע. כמו פתיח לסרט טוב, אנטיפסטי הוא בעצם הרושם הראשוני ולכן שווה להשקיע בו מחשבה ולשלב בו את מיטב חומרי הגלם שיש להציע.

 

פירוש המילה אנטיפסטי היא ״לפני הארוחה״. מסורת אנטיפסטי החלה באיטליה בתקופת ימי הביניים, אז נהגו לנשנש משהו קטן לפני שהתיישבו לארוחה המלאה סביב השולחן. במהלך עשרות שנים השתרשה מסורת האנטיפסטי באיטליה וברחבי העולם. מסורת של נשנוש מנות לפני הארוחה אינה נחלת המטבח האיטלקי בלבד ברחבי הים התיכון נוהגים להגיש מנות קטנות לפני הארוחה כמו- מאזטים ביוון וטאפסים בספרד.

 

 

המסורת האיטלקית של הגשת מנת  אנטיפסטי המשלבת מגוון חומרי גלם ונשנושים קטנים היא כיום חלק בלתי נפרד מהארוחה במסעדות איטלקיות ברחבי העולם. המנה כל כך מוכרת שישנם אנשים רבים הטועים לחשוב שאנטיפסטי הינו תיאור של מנת ירקות צלויים או המנה שמגיעה לפני הפסטה. בישראל האנטיפסטי הפך להיות שם נרדף לירקות צלויים. אחת הסיבות נעוצה באהבה הגדולה שיש בארץ לירקות וההימנעות ממנות המשלבות נקניקים וגבינות כפי שנהוג באיטליה. גם בתוך מסגרת הכשרות ניתן לבנות פלטות אנטיפסטי עשירות ומגוונות בירקות במגוון טיפולים שונים -צלויים, מוחמצים, טריים, חלוטים ולשלבם עם גבינות או דגים כבושים.

 

 

אוכלים עם העיניים

פלטת אנטיפסטי היא כמו חלון ראווה לארוחה עצמה, בנייה וסידור המרכיבים תוך שימת לב לשילובי צבעים, מרקמים וטקסטורות הם חלק בלתי נפרד מהרכבת המנה.

אין חוקים ברורים וקבועים ולכן זהו היופי הגדול של המנה, לוח חלק בו כל אחד יכול לצייר ולשקף את עולמו.

 

 

בניית המנה לא דורשת בהכרח הכנת מנות ובישול אלא יכולה להיות גם בחירה של חומרי גלם ומוצרים באיכות גבוהה אשר משתלבים יחד כמו למשל, פלפלים צלויים, זיתים וצלפים יחד עם גבינת פרמזן או כדור מוצרלה טרי. נקניקים פרוסים דק ישתלבו נהדר עם עגבניות שמש מיובשות או ארטישוק יהודי. לצד המנה תמיד יהיה גם לחם או פוקצ׳ה חמה וטרייה.

 

 

במחלקת המזון שלנו אנו מציעים מגוון רחב מאוד של מוצרים שיכולים להשתלב נהדר במנות אנטיפסטי.

חברת Ponti , שהחלה את דרכה בתחום ייצור החומצים התרחבה עם השנים והיום מייצרת ירקות מוחמצים המיועדים לשימוש ״ישר מהצנצנת״ בפלטות אנטיפסטי וכמובן יכולים לשמש גם לבישול.  ארטישוקים במגוון תיבולים וגדלים, צלפים, קורנישונים, עגבניות שרי מיובשות בצלצלי פנינה בחומץ בלסמי  וסדרת Zero שייחודה בשימור ירקות ללא שמן.

חברת Nestos היוונית מציעה סלקים כבושים נהדרים, קורנישונים ופלפלים קלויים. שלושת המוצרים האלו יכולים להשתלב נהדר בפלטת אנטיפסטי.

Italcarciofi האיטלקית מתמחה בייצור ירקות משומרים שהגיעו מחקלאים מקומיים. מגוון המוצרים כולל ארטישוקים א-לה רומאנה, ארטישוק רוסטיקו, זיתים ירוקים, צלפים בחומץ ומוצר חדש ונהדר של עלי לפת משומרים בשמן ותבלינים.

חברת Menu הוותיקה גם מייצרת ארטישוק היהודי שלם, עגבניות שמש לחות, צלפים עם גבעול ועלי לפת פיקנטיים.

שילוב של גבינות איטלקיות כפתיח לארוחה משלים את הפלטה וניתן להניח משולש של גבינת פרמזן מחברת parmareggio  וכדורי מוצרלה טריים של חברת La Sorentina.

עם שפע האפשרויות הללו, כל מה שצריך לעשות הוא לייצר את השילובים הנכונים ולעצב צלחת שתגרום לסועדים להתחיל את הארוחה עם המון השראה והתרגשות לקראת המנות הבאות.