ממסורתי לעכשווי | Ristretto

ממסורתי לעכשווי

מה חדש בתחום הגלידה?

תחום הגלידה מתחיל להתעורר ממש בימים אלו. מזג האוויר מתחמם וישראלים, מאוד אוהבים גלידה!

אז מה התחדש השנה? אלו הטרנדים הכי חמים לקראת קיץ 2021
 

גלידות טבעוניות 

תחום הגלידה הטבעונית תופס תאוצה בכל העולם וגם כאן בארץ ישנה דרישה הולכת וגוברת לבסיסים טבעוניים לגלידה ויוגורט איכותיים. הצרכנים מבקשים להנות מגלידה טבעונית במרקם זהה לגלידה החלבית ואינם מוכנים להסתפק במגוון טעמי סורבה.

בשנתיים האחרונות גדלה הדרישה למוצרים טבעוניים בכל התחומים וגם בגלידריות. בעבר אפשר היה למצוא בויטרינה טעם אחד טבעוני ומגוון טעמי סורבה. היום, מציעות הגלידריות ללקוחות לפחות 4-5 טעמים טבעוניים באיכות שאינה נופלת מגלידה חלבית.

למצא את המוצר הטוב ביותר

לפני כשנתיים, במהלך ביקור בתערוכת הגלידה וקונדיטוריה Sigep ברימיני נתקלנו באחת הגלידות הטעימות שיצא לנו לנסות בתערוכה וההפתעה הייתה עוד יותר גדולה כשגילינו שמדובר בגלידה טבעונית. המרקם היה חלק וקטיפתי, לא היו כלל טעמי לוואי וטעם הפיסטוק שניסינו היה עז ועשיר. 

החברה שהציגה את מוצריה נקראה Fructital ומייד החלטנו לבדוק את מגוון המוצרים הטבעוניים שיש לה להציע.

חברת Fructital הוקמה ב 1922 מתוך רצון להשתלב בתחום של קונפיטורות ותמציות צמחים. בשנת 2000 החברה החלה לנתב את מאמציה לשוק הגלידה והקונדיטוריה תוך פיתוח מוצרים ייחודיים העונים על דרישות השוק המשתנה. תהליכי הייצור ופיתוח המוצרים נעשים בתוך המפעל עם ציוד וטכנולוגיה חדשנית אשר שומרת על המסורת האיטלקית של הכנת ג׳לאטו.

היתרון הגדול של החברה הוא ביכולת שלה לפתח מוצרים ייחודיים על פי דרישות הלקוח באיכות יוצאת דופן.

 

 

לאחר מספר נסיונות אצלנו במטבח החברה, בחרנו להביא ללקוחותינו את הפורמולות להכנת גלידה ויוגורט טבעוניים ושני סוגי וריגטו טבעוניים.

הפורמולות מורכבות מתערובת של סוכרים טבעיים (סוכר סלק או פרוקטוז) שמן קוקוס, סיבים מן הצומח וקמח אורז.

השימוש בפורמולה פשוט ביותר והתוצאה מניבה גלידה במרקם קטיפתי, ללא טעמי לוואי ועם יכולת לקבל לתוכה מגוון טעמים שונים. הפורמולה מתאימה להכנת גלידה ויוגורט קלאסיים וסופט.

 

תוספות לגלידה המותאמות לשוק הישראלי

חברת נאפי, אחת הגדולות באיטליה בתחום הג׳לאטו והקונדיטוריה מייצרת מגוון עצום של מוצרים המיוצאים לכל העולם. חברת רסטרטו החלה לעבוד עם נאפי לפני כ- 6 שנים מתוך חיפוש אחר מוצרים משלימים מעבר למגוון שהבאנו מ Fabbri. שילוב המוצרים של נאפי איפשר לנו להרחיב את ההצע עבור לקוחותינו בתחום הגלידה והקונדיטוריה עם מבחר מחיות אגוזים, וריגטו בטעמים שונים ודודבני אמרנה עם גבעול או בגודל קטן במיוחד.


 

הכירות מעמיקה עם שוק הגלידה בישראל ושיתוף פעולה צמוד שלנו עם נאפי מאפשר לנו לעבוד יחד על פיתוח מוצרים המותאמים במיוחד לטעם הישראלי. בנאפי עומדים לרשותנו טובי טכנאי המזון עם חומרי גלם באיכות הגבוהה ביותר בכדי להגיע למוצר טעים, איכותי ונוח לעבודה.

פיתוח האחרון שלנו עם נאפי התבסס על הבייגלה הישראלי. המטרה הייתה לייצר מוצר שניתן לשלב גם בשלב הכנת הגלידה וגם כתוספת מעל מנת גלידה מוכנה. התוצאה- וריגטו בייגלה מלוח!!!

 

 

וופל בטעמים

התערובת החדשה של נאפי להכנת ופל פתחה בפנינו עולם של יצריתיות. לא עוד, גביע גלידה ניטראלי אלא שינוי תפיסה כללי. הגביע אינו רק כלי קיבול אלא חלק בלתי נפרד מחווית האכילה של גלידה ולכן יכול להוות מרחב יצירתי ומגוון שיתן לגלידריה אפשרות לבנות מנה עם מגוון טעמים ומרקמים.

לדוגמא: גביע קינמון עם גלידה תפוחים, גביע פסיפלורה עם גלידת קוקוס או גביע פטל עם גלידת עוגת גבינה!!

עם התערובת החדשה של נאפי להכנת ופלים היצירתיות היא אינסופית, גם בתחום המתוקים אך גם בעולמות המנות המלוחות.