פטרה- קמחים בטחינת אבני ריחיים | Ristretto

פטרה- קמחים בטחינת אבני ריחיים

כשמסורת וטכנולוגיה נפגשים

שילוב מנצח בין קדמה טכנולוגית ומסורת בת מעל 100 שנה הם היסודות והחזון של טחנת הקמח האיטלקית Quaglia. החברה מאמינה שהמפתח ליצירת קמחים איכותיים בעלי טעם וניחוח עשיר טמון דווקא בהתפתחות הטכנולוגית אשר בזכותה ניתן להפיק את המיטב מכל גרגיר חיטה.

 

 

טחנת Quaglia הוקמה ב 1914. אנג'לו קואליה, מייסד הטחנה, היה בן למשפחה שטחנה קמח באיטליה משנת 1856. בגיל 13 הוא עזב את משפחתו והקים טחנת קמח קטנה שנבנתה על רפסודות שהובלו במימי הנהר Adige. ב- 1937, עבר מן הנהר אל היבשה לאזור שנקרא ווייזולו ד'אסטה (ליד פאדואה) שםהחל המפעל להתפתח לגדלים תעשייתיים בהדרכת בנו אניטו קואליה.


ב- 2007 הוקם ליין קמחים בשם Petra אשר מתמחה בטחינה באבני ריחיים. סדרת הקמחים הייחודית החזירה את הטעם לחיטה בעזרת שימוש בגרגירי חיטה איטלקית רכה שצמחו בגידול בר קיימא ועברו טחינה בתהליך מסורתי של אבני ריחיים.

 

 

Quaglia הינה הטחנה המובילה באיטליה אשר טוחנת חיטה באבני ריחיים באופן מסחרי. תהליך זה, משלב קדמה ומסורת. מצד אחד, שיטת הטחינה באבני ריחיים הינה עתיקת יומין ושומרת על הערכים התזונתיים של הקמח בזכות שימוש בכל חלקי גרעין החיטה. מצד שני, טחנת הקמח משתמשת בטכנולוגיות מתקדמות ביותר לניקוי גופים זרים, עשבים ומיקוטוקסינים, בסביבת הייצור ובכך מגנה על הקמח מזיהום חיצוני.

בחודשים האחרונים אנו בודקים ומתנסים בארבעת סוגי הקמחים שהבאנו לארץ כדי ללמוד את המאפיינים של כל אחד.

 

 

סוגי קמחים

Petra 1- קמח בעל 6.8% סיבים תזונתיים לעומת 2% בקמח Tipo 0. כמות הפחמימות בקמח נמוך באופן משמעותי בזכות השילוב בין גרעין לב החיטה ושאר חלקי החיטה שהם בעלי ערכים תזונתיים גדולים יותר. זהו קמח חזק המתאים לייצור לחם ועוגות, פיצה בסגנון רומי ופסטה טרייה. אפשרות לזמן תפיחה בינוני/ארוך. בזכות עושר בסיבים. יש לו יכולת גבוהה מאוד לספיחה של נוזלים.

Petra 3 - קמח בעל חוזק בינוני, מתאים לשימוש במגוון רחב מאוד של מוצרים כגון: פיצה, לחם, קרקרים, פוקצ'ה. אידיאלי לשימוש בתפיחה בינונית וארוכה. עשיר בסיבים ולכן בעל יכולת גבוהה מאוד לספיחה של נוזלים.

Petraviva - קמח ייחודי אשר נטחן מחיטה מונבטת בעזרת צילנדרים עשויים מברזל יצוק. שימוש בחיטה מונבטת מניב קמח עשיר באנזימים ומינרלים, בעל ערכי גלוטן נמוכים וטעם עשיר. תהליך ההנבטה של החיטה מפיק אנזימים שמפעילים טוב יותר את השמרים ויוצרים רשת גלוטן חזקה בזמן התפחה קצר.

Petra Special - קמח המותאם להכנת פיצה ופוקאצ׳ה בעל יכולות ספיחת נוזלים יוצאות דופן וטעם עז.

 

שילוב של קמחי פטרה עם מגוון הקמחים של מותגים נוספים שיש לנו מאפשר פיתוח מתכונים מגוונים בעלי טעם עשיר במגוון מרקמים. להדרכה וייעוץ  ניתן לפנות לסוכן המטפל.