Articles | Ristretto

Articles

 

יפרח כורדי, דולימה איראני, סולמה ארמני, יירבה סורי ודולמידס יווני. כולם שמות לאותה מנה- עלי גפן ממולאים. גלגול ומילוי עלי גפן הינה מנה חוצת מטבחים וארצות אשר שומרת על יסודות כמעט זהים בכל המטבחים. 

קרא עוד

 

רוטב סויה- אחד המוצרים הנפוצים ביותר היום בעולם. מדורג במקום השלישי בארה״ב אחרי קטשופ ומיונז! במשך מאות שנים בני האדם פיתחו שיטות לשימור מגוון מזונות- דגים, בשר, גבינות, פירות וירקות. שיטת השימור הנפוצה ביותר הייתה בעזרת מלח. דרך ניסוי וטעייה בני האדם גילו שהמלח לא רק משמר את המזון אלא גם משבח אותו- כך נולד רוטב הסויה

קרא עוד

 

שוק מוצרי הקוקוס בארץ נמצא בתקופת שיא. ההיצע הגדול גם מייצר הרבה בלבול וחוסר הבנה. טווח האיכויות הקיימות מתרחב ויש קושי בבחירת המוצר הנכון לכל מנה. 

קרא עוד

 

איך הפכו דובדבני האמרנה ממתכון ביתי משפחתי למותג בינלאומי והיוו את המנוע הראשוני להקמת Fabbri- חברה המתמחה במגוון מוצרים לתחום הקונדיטוריה, גלידה וקוקטיילים. 

 

קרא עוד

 

בימים אלו, חברת העגבניות Mutti חוגגת 120 שנה להיווסדה. ביקור במפעל ובאזור פארמה שבאיטליה חשף את ההיסטוריה המרתקת של גידולי העגבניות והתפתחות המפעל Mutti Pomodoro שהפך ברבות השנים למותג עגבניות מספר אחד באיטליה.

קרא עוד

 

בעולמות הפטיסרי הצרפתי הויטרינה היא המקום בו השף קונדיטור מציג לראווה את יכולותיו. שם נמצאת האפשרות להתפרע עם מרקמים, טעמים ומגוון טכניקות. קולקציות קינוחים עונתית דוחפת את הקונדיטורים לפיתוח מתמיד ומציבה רף גבוה בכל פעם מחדש.

קרא עוד

 

קחו את הקוקטייל האהוב עליכם ודמיינו אותו במרקם של גלידה. שילובי הטעמים, משחקי המרקמים וניחוחות של פרי ואלכוהול משולבים לכדי ביס אחד קפואקחו את הקוקטייל האהוב עליכם ודמיינו אותו במרקם של גלידה. שילובי הטעמים, משחקי המרקמים וניחוחות של פרי ואלכוהול משולבים לכדי ביס אחד קפוא

קרא עוד

 

אנחנו רגילים לחשוב על קפה כעל משקה חם אך כבר לפני 400 שנה ישנן עדויות לשיטת ההכנה של קפה בחליטה קרה שנקראה Coffee essence.

היום, לשיטת ה- Cold Brew, הכנת קפה בחליטה קרה, ישנה הערכה מחודשת, אנשים יותר ויותר מודעים להבדל בטעמים של קפה חם שעבר קירור לבין קפה בחליטה קרה.

קרא עוד

 

חגיגות חג השבועות בפתח ואצלנו החג מפעיל את היצירתיות וחדוות הבישול והאפייה של אנשי המכירות שלנו. הכנו עבורכם, מתכון לעוגת טארט שוקולד לבן וקרם תות, כוסות פנקוטה וג׳לי שמפנייה וקונכיות פסטה פריכות ממולאות מחית חצילים וגבינת ריקוטה. 

קרא עוד

עמודים