Articles | Ristretto

Articles

 

ימי החורף הקרים מזמנים לנו מגוון מאכלים שונה לחלוטין מימות הקיץ החמים. פסטות קלילות, מפנות את מקומן לתבשילי קדרה, סלטים קרירים מתחלפים במרקים מהבילים. למרות השינויים הפסטה, על מגוון צורותיה מתאימה את עצמה לכל עונה וכמעט לכל מנה.

קרא עוד

 

בשנות ה- 80 הקים אלפרדו קארי את המותג La via Del Tè  והחל לייבא תה מכל רחבי העולם- סין, יפן, סרי לנקה, קוריאה, הודו, קניה, מרוקו ועוד. תשוקתו של אלפרדו החלה בתחום הקפה אך עד מהרה הוא הבין את הפוטנציאל הטמון בחשיפת החיך האיטלקי לתה איכותי. הוא הבין, שהאיטלקים מכירים בחשיבות הבחירה בחומרי גלם הטובים ביותר ואין סיבה שתחום התה יהיה שונה מתחום הקפה.

קרא עוד

 

חג חנוכה הוא אחד החגים האהובים על חובבי המתוקים בארץ. הסופגניה המסורתית, מלאה בריבת תות זוהרת והמון אבקת סוכר נראית לנו היום סופגניה פשוטה וחסרת ייחוד. קונדיטוריות ומאפיות ברחבי הארץ מנצלות את המאפה המטוגן כבסיס ליצירתיות וחדשנות. מגוון הטעמים והאסתטיקה של פטיסרי צרפתי הופכים את הסופגניה הפשוטה למלכה של החג.

קרא עוד

 

יצאנו עם מספר קונדיטוריםm לביקור וסדנה במפעל השוקולד של Weiss ומפעל מחיות הפרי Ponthier בצרפת. המטרה הייתה להכיר לעומק את המותגים ומגוון המוצרים דרך עבודה מעשית, טכניקות וחדשנות בעולם הקונדיטוריה.

קרא עוד

 

האהבה שלנו לתהליך החיפוש וההיכרות עם מטבחים חדשים, הביאה אותנו לפני שלוש שנים להתחיל להכיר יותר לעומק את מטבחי המזרח הרחוק ובקרוב מאוד נתחיל בייבוא מגוון מוצרים.

קרא עוד

 

בקצה המגף האיטלקי שוכן מחוז קאלבריה. מזג האוויר באזור חם ולח עם מעל 300 ימי שמש בשנה וטמפ׳ שלא יורדות מתחת ל- 5 מעלות בחורף. תנאי מזג אוויר אלו יוצרים אקלים אידאלי לגידולי פלפל חריף אשר ידוע בעולם בזכות איכותו וטעמיו הייחודיים.

קרא עוד

 

ראש השנה ממש מעבר לפינה וההכנות ברוב הקונדיטוריות בעיצומן. לרגל החג החלטנו להביא מוצר חדש בשם ״מרבלינג רימונים״ מחברת NAPPI

קרא עוד

 

חברת MUTTI הצליחה במקום בו הרבה חברות נכשלו. היא הצליחה לקחת מוצר צריכה פשוט של עגבניות וללמד את הצרכן הסופי ששווה לשלם יותר בעבור באיכות. בזכות תפיסת עולם שמכבדת את החקלאי ואת האדמה.

קרא עוד

 

פסטה ללא גלוטן הייתה בעבר הלא רחוק מצרך נישתי שעיקר הקהל שלו היה חולי צליאק. מוצרים ללא גלוטן היה ניתן למצוא רק בחנויות טבע ובמחירים גבוהים. בשנים האחרונות התפיסה לגבי צריכת גלוטן וההשפעה שלו על הגוף השתנתה ללא הכר

קרא עוד

עמודים