Articles | Ristretto

Articles

 

תחום הקמחים חווה פריחה גדולה בשנת 2020. הרבה מאוד אנשים מצאו לפתע את הזמן להקדיש להרחבת הידע והנסיון שלהם בהכנת מאפים ביתיים. מאפיית לחמי מחמצת ועד אפיית מוצרי קונדיטוריה מורכבים. לפתע היה זמן להקדיש לתחום מרתק זה. 

קרא עוד

 

במהלך השנה האחרונה אנשים בילו יותר זמן בבית ותחום הבישול הביתי התפתח מאוד. יותר ויותר אנשים גילו כמה משמעות יש לבישול ביתי ובחירה של חומרי גלם איכותיים בכדי לקבל תוצאות ברמה הגבוהה ביותר.

קרא עוד

 

כל השקדים של Almondeli עוברים תהליך של טיגון בשמן קנולה והמלחה עם מלח ים.

תהליך זה מוציא מהשקד את איכויות הטעם הייחודיות שלו ומתאים במיוחד להגשה עם גבינות או משקאות חריפים.

קרא עוד

 

יפרח כורדי, דולימה איראני, סולמה ארמני, יירבה סורי ודולמידס יווני. כולם שמות לאותה מנה- עלי גפן ממולאים. גלגול ומילוי עלי גפן הינה מנה חוצת מטבחים וארצות אשר שומרת על יסודות כמעט זהים בכל המטבחים. 

קרא עוד

 

רוטב סויה- אחד המוצרים הנפוצים ביותר היום בעולם. מדורג במקום השלישי בארה״ב אחרי קטשופ ומיונז! במשך מאות שנים בני האדם פיתחו שיטות לשימור מגוון מזונות- דגים, בשר, גבינות, פירות וירקות. שיטת השימור הנפוצה ביותר הייתה בעזרת מלח. דרך ניסוי וטעייה בני האדם גילו שהמלח לא רק משמר את המזון אלא גם משבח אותו- כך נולד רוטב הסויה

קרא עוד

 

שוק מוצרי הקוקוס בארץ נמצא בתקופת שיא. ההיצע הגדול גם מייצר הרבה בלבול וחוסר הבנה. טווח האיכויות הקיימות מתרחב ויש קושי בבחירת המוצר הנכון לכל מנה. 

קרא עוד

 

בימים אלו, חברת העגבניות Mutti חוגגת 120 שנה להיווסדה. ביקור במפעל ובאזור פארמה שבאיטליה חשף את ההיסטוריה המרתקת של גידולי העגבניות והתפתחות המפעל Mutti Pomodoro שהפך ברבות השנים למותג עגבניות מספר אחד באיטליה.

קרא עוד

 

החזון של חברת Filotea נשאב ממסורת איטלקית רבת שנים של הכנת פסטה טרייה על ידי הסבתא של המשפחה. מסורת זו הולכת ונעלמת עקב שינוי של אורח החיים. בעקבות כך, החברה לקחה על עצמה לייצר פסטה יבשה שתהיה דומה בטעם ומרקם לפסטה טרייה.

קרא עוד

 

מותג A l'olivier הוקם לפני כמעט 200 שנה. בלב המארה שבמרכז פריז, Monsieur Popelin רוקח במקצועו הקים חנות שהייתה מוקדשת לשמן זית בלבד.
היה איש בעל חזון, כבר בתחילת המאה 19 הוא הבין את מה שאנחנו יודעים היום על סגולותיו הבריאותיות של שמן הזית. 

קרא עוד

עמודים