בקרוב...המזרח הרחוק | Ristretto

בקרוב...המזרח הרחוק

התחלת ייבוא חומרי גלם מהמזרח

אנחנו אוהבים לחלום על ארצות רחוקות. אנחנו אוהבים ללמוד, להכיר ולהעמיק בעולמות קולינריים שמעבר לים. כבר הרבה שנים שאירופה ובעיקר איטליה היו היעד המועדף עלינו. חומרים הגלם שאנו מייבאים הביאו לשינוי בתודעה של מסעדנים וצרכנים לאיכות המוצרים שאיתם מבשלים

מסעדות מבינות היום את החשיבות והמשמעות של שימוש בחומרי גלם איכותיים כמו גם בתחום הקמעוני בו המודעות לאיכות הולכת וגדלה.

האהבה שלנו לתהליך החיפוש וההיכרות עם מטבחים חדשים, הביאה אותנו לפני שלוש שנים להתחיל להכיר יותר לעומק את מטבחי המזרח הרחוק. בשלב הראשון נסענו למזרח לטייל בשווקים ולאכול במסעדות וברחוב. הכרנו חומרי גלם חדשים, הצצנו מאחורי הקלעים ולתוך הסירים. לאט לאט התחלנו להבין את תרבות האוכל של המזרח הרחוק.

בחסות ממשלת יפן נבחרנו למסע היכרות עם חומרי הגלם המקומיים. ביקרנו גם בהונג קונג, ומספר רב של פעמים בתאילנד.

 

 

הנסיעות התכופות לתאילנד וסיורים בשווקים המקומיים הביאו אותנו להבנה שהתאילנדים צורכים את חומרי הגלם שלהם כמעט אך ורק בשוק וממעטים להיכנס לסופר מרקט.

יצאה לשוק המקומי לשם רכישת חומרי גלם או אכילה בדוכני רחוב היא פעילות יומיומית וטבועה כל כך חזק בתרבות שכמעט ואין דרישה למוצרים תאילנדים מסורתיים ארוזים וממותגים.

 

 

בשביל חלב קוקוס, קופצים לדוכן בשוק, שם טוחנים וסוחטים את הקוקוס במקום. מחיות קארי, רוכשים בדוכנים בשקיות ניילון קטנות. ירקות, בשר ודגים, כולם נרכשים טריים יום יום.

טריות- זה סוד הקסם של המטבח התאילנדי.

 

 

הצריכה היומיומית בתאילנד שונה בתכלית מאופן הצריכה שלנו בארץ ועדיין האמנו שיש מקום לשינוי משמעותי בשוק חומרי הגלם האסיאתיים בארץ ואם נחפש היטב גם נמצא את המותגים שמביאים את הטריות והאיכות כמוצר ארוז.

 

החיפושים שלנו רק החלו, אנו נרגשים לקראת חשיפת המוצרים לקהל הישראלי ומציאת מוצרים ומותגים חדשים שיחוללו שינוי באיכות המטבח האסיאתי בארץ.