סדנת פטיסרי טבעוני/ללא גלוטן | Ristretto

סדנת פטיסרי טבעוני/ללא גלוטן

אמן אורח ריצ׳ארד הוק מוייס

הפטיסרי הצרפתי מבוסס על מסורת רבת שנים עם כללים וחוקים נוקשים וברורים להכנת קינוחים עתירי סוכר, שומן וגלוטן. 

טיול ברחבי פריז מפגיש אותנו עם ויטרינות של טובי הקונדיטורים הצרפתים ומעוררים בנו הצרכנים השתהות מול היצירות האמנות המפוארות שמעטרות כל חנות. אנחנו מודעים לכמות הסוכר, שומן וגלוטן הקיימים ביצירות הפאר אך מרשים לעצמנו את החטא הקטן הזה מידי פעם בלי לעלות על דעתנו שאפשר גם אחרת.

העולם המודרני צועד נמרצות אל עבר המזון הבריא. יש לנו הבנה עמוקה יותר על ההשלכות הבריאותיות של סוכר, שומן, מוצרים מן החי והשפעות הגלוטן על בריאותנו. 

האם ניתן ליצור קינוחי פטיסרי מרשימים בנראות ובטעם בלי לוותר על הצד הבריאותי? האם ישנם תחליפים שיאפשרו לנו להתענג על קינוח טבעוני? או קינוחים ללא גלוטן?

שף קונדיטור Richard Hawke ממוצא אוסטרלי למד והתמחה בצרפת בבית הספר הגבוה לקונדיטוריה של Alain Ducasse בצרפת בעולם הקלאסי של קינוחי ויטרינה מפוארים.

לאחר שלמד במשך שנים את הקלאסיקות, התגלגלה לפתחו הצעה מאתגרת. ניהול מחלקת הפיתוח של חנות פטיסרי המתמחה בקינוחים טבעוניים וללא גלוטן בקזבלנקה מרוקו. האתגר והייחודיות של החנות אפשרו לריצ׳ארד הבנה עמוקה ביותר חומרי גלם מגוונים. הוא למד מתוך ניסוי וטעייה איך משפיעים הסוכר, השומן וקמחים רגילים על הקינוחים וכיצד ניתן לפתח מתכונים עם מתיקות מופחתת וקינוחים אשר מותאמים לקהל טבעוני או קהל עם מגבלות תזונתיות. בתהליך הלמידה שמר על אמונה ותפיסה בסיסית שניתן לעשות זאת בלי לוותר על טעמים מרקמים ונראות של פטיסרי צרפתי קלאסי.

שיתוף פעולה מקצועי בין ריצ׳ארד הוק לבין מותג השוקולד שלנו Weiss Chocolate אפשר לנו להביא את ריצ'ארד לארץ לסדנת Masterclass בבית הספר לבישול וקונדיטוריה- בישולים. 

במהלך הסדנה נלמדו היסודות של בניית מתכונים טבעוניים / ללא גלוטן. ריצ׳ראד העמיק בהסברים על שימוש בתחליפים והבנה של הכימיה שמתרחשת כשעובדים עם מוצרים חדשים וייחודיים. בסדנה הוכנו שלושה קינוחים בטכניקות שונות ומגוונות בכדי לתת לתלמידים את רוחב היריעה על האפשרויות הגלומות בעולם הפטיסרי הבריאותי.

העבודה של ריצ׳ארד עם מותג השוקולד Weiss נולדה מתוך תפיסת העולם הבסיסית שלו שחומרי הגלם של הקינוחים צריכים להיות בטעם ובאיכות הגבוהה ביותר במיוחד כאשר מפחיתים סוכר ושומנים ולכן בחירה של שוקולד איכותי היא השלב הראשוני בתהליך.

התוצרים בסדנה הוכיחו לתלמידים שבעזרת ידע, תעוזה מחשבתית, יציאה מהקופסא והכיֿרות עם מוצרים חדשים ומגוונים ניתן להפיק קינוחים מפוארים שגם עונים על הצורך של הלקוחות במוצרים בריאים יותר.

 

 

מוצרים קשורים