פונטייה | Ristretto

פונטייה

פירות העונה, כל השנה

העולם‭ ‬הפך‭ ‬לכפר‭ ‬גלובלי‭ ‬קטן‭ ‬גם‭ ‬בכל‭ ‬מה‭ ‬שקשור‭ ‬לאוכל. ‬היום‭ ‬נהנים‭ ‬מטעמם‭ ‬של‭ ‬סורבה‭ ‬משמש‭ ‬או‭ ‬ניוקי‭ ‬ערמונים‭ ‬במשך‭ ‬כל‭ ‬השנה‭ ‬בלי‭ ‬קשר‭ ‬לעונתם או  ‬לאיזורי‭ ‬הגידול‭ ‬הטבעיים. הפירות של פונטייה, תמיד בשיא העונה, תמיד באיכות הטובה ביותר ותמיד זמינים.

 

כאנשי מקצוע, נרצה תמיד לנצל את פירות העונה כשהם בשיאם אך לרוב נתקל במגבלות רבות כגון: עונתיות, מחיר משתנה, איזורי גידול שאינם בהישג ידינו, ותוספת של זמן ובזבוז חומר גלם במהלך העבודה במטבח.

בעבר, כדי לשמר פירות נאלצו היצרנים לבצע בהן תהליכי שימור אשר שינו את אופיים לחלוטין. תותים הפכו לריבה, דובדבנים לליקר ותפוחים לסיידר. היום, עם התפתחות הטכנולוגיה, שימור הפירות נעשה בשיטות הקפאה ייחודיות אשר שומרות על טעם טבעי ואיכותי ללא תוספות של חומרים משמרים או בישול יתר של הפירות. בפונטייה ניתן להשיג את הפירות הטובים ביותר לאורך כל השנה כאילו הם בשיא עונתם.

 

קוצרים‭ ‬את‭ ‬הפירות

אנדריי‭ ‬פונטייה‭, ‬ מייסד‭ ‬החברה‭, ‬ גדל‭ ‬בלבו‭ ‬הירוק‭ ‬של‭ ‬מחוז‭ ‬לימוזין‭ ‬בצרפת‭, ‬ בין‭ ‬הפרדסים‭ ‬והבוסתנים‭ ‬של‭ ‬משפחתו. ‬אהבתו‭ ‬הגדולה‭ ‬לאדמה‭ ‬ותשוקה‭ ‬אמיתית‭ ‬לחדשנות‭ ‬הובילו‭ ‬אותו‭ ‬לפיתוח‭ ‬עסקיו‭ ‬בתחום של שימור‭ ‬פירות‭.‬ אנדריי‭ ‬ואיב‭ ‬פונטייה‭ ‬ידעו‭ ‬לנצל‭ ‬את‭ ‬מה‭ ‬שהאדמה‭ ‬נתנה‭ ‬להם‭ ‬וכך‭ ‬הצליחו‭ ‬להציג‭ ‬ב‭-‬1980‭ ‬את‭ ‬מוצר‭ ‬הדגל‭ ‬של‭ ‬החברה‭ ‬‮–‬‭ ‬ערמונים‭ ‬בוואקום. ‬מוצר‭ ‬שהפך‭ ‬את‭ ‬הערמונים‭ ‬המשובחים‭ ‬למוצר‭ ‬צריכה‭ ‬נגיש‭ ‬וזמין‭ ‬בכל‭ ‬רחבי‭ ‬העולם. ‭

בשנת 1986 החלו בפונטייה לפתח דרכים חדשניות להקפאה ושימור של פירות יער, לאור ההצלחה לקחו איב ואשתו המושכות של החברה והחלו בפיתוח נרחב של שיטות הקפאה חדשניות שיכולות לשמר את טעמם המדוייק של כל פרי ופרי. ב 1993 הושקו מחיות הפרי הראשונות שזכו להצלחה והכרה עולמית ובעצם שינו את האופן בו מייצרים גלידה בעולם. היום פונטייה מייצאת כ 70% מהתוצרת שלה ל 65 מדינות בעולם!

 

 

הסוד של פונטייה

חברת פונטייה מקפידה מאוד על ייצור מוצרים באיכות הגבוהה ביותר שמשמשים שפים וקונדיטורים בכל העולם. כדי לשמור על הרמה הגבוה המוצרים‭ ‬של‭ ‬פונטייה‭ ‬מיוצרים‭ ‬אך‭ ‬ורק‭ ‬מפירות‭ ‬טריים, ‬בשלים‭ ‬ומשובחים.‭

נבחרים זנים מסויימים בעלי טעם עז והקטיף מתבצע בשיא העונה בלבד ומשמש את החברה למשך שנה שלמה.

תהליך ההקפאה מתבצע בטכנולוגיה חדשנית שבה מחממים ומקררים את הפירות במהירות גבוה מאוד ובכך מנטרלים את החיידקים ללא פגיעה בטעם הטבעי. ‬הטיפול‭ ‬בפירות‭ ‬נעשה‭ ‬לפי‭ ‬הצורך:  ‬קילוף‭, ‬גלעון‭, ‬ריסוק‭, ‬הוספת‭ ‬סוכר (עד 10%) ‭ ‬וקירור‭ ‬ברמת‭ ‬הבריקס‭ ‬הנכונה‭ ‬לכל‭ ‬סוג,‭ ‬כדי‭ ‬שיישמרו‭ ‬במצב‭ ‬אופטימלי‭ ‬מבחינת‭ ‬הטעם, ‬הצבע‭ ‬והמרקם. התהליך‭ ‬אינו‭ ‬כרוך‭ ‬בהוספת‭ ‬חומרי‭ ‬טעם, ‬צבעי‭ ‬מאכל‭ ‬או‭ ‬חומרי‭ ‬הסמכה‭ ‬וישנה‭ ‬שליטה‭ ‬מלאה‭ ‬על‭ ‬טמפרטורת‭ ‬הפסטור‭ ‬המתאימה‭ ‬לכל‭ ‬סוג‭ ‬של‭ ‬פרי. ‬המוצר‭ ‬המוגמר‭ ‬עובר‭ ‬בדיקות‭ ‬טעם‭ ‬קפדניות‭ ‬וכמו‭ ‬כן‭ ‬בדיקות‭ ‬הקשורות‭ ‬למרקם‭ ‬ולצבע‭. ‬לכל‭ ‬המוצרים‭ ‬יש‭ ‬אישור‭ ‬אישור‭ ‬כשרות‭.‬

 

 

 

שימושים

הערמונים‭ ‬הארוזים‭ ‬בוואקום‭ ‬מתאימים‭ ‬למגוון‭ ‬רחב‭ ‬של‭ ‬מאכלים‭ ‬מתוקים‭ ‬ומלוחים‭; ‬מחיות‭ ‬הפרי‭ ‬מתאימות‭ ‬להכנת‭ ‬משקאות‭ ‬כמו‭: ‬קוקטיילים‭, ‬מיצי‭ ‬פירות‭, ‬פראפה‭, ‬שייקים‭ ‬ורטבים‭. ‬הפירות‭ ‬הקפואים‭ ‬והמצוננים‭ ‬מתאימים‭ ‬לשימוש‭ ‬במטבח‭ ‬ובקונדיטוריה‭ ‬להכנת‭ ‬מגוון‭ ‬קינוחים‭, ‬מוסים‭, ‬גלידות‭ ‬וסורבטים‭, ‬מליות‭ ‬לעוגות‭ ‬ולשוקולדים‭ ‬ולהכנת‭ ‬ממתקים‭ ‬כמו‭ ‬מרשמלו‭, ‬מרמלדות‭ ‬ועוד‭.‬

למה‭ ‬בחרנו‭ ‬בפונטייה‭?‬

בגלל‭ ‬העקביות‭ ‬בבחירת‭ ‬הפירות‭ ‬המשובחים‭ ‬ביותר‭, ‬ההקפדה‭ ‬על‭ ‬תהליכי‭ ‬הקטיף‭, ‬האחסון‭, ‬השימור‭ ‬ובקרת‭ ‬האיכות‭ ‬שהם‭ ‬מן‭ ‬המעלה‭ ‬הראשונה‭. ‬אלה‭ ‬מעניקים‭ ‬ללקוחות‭ ‬שלנו‭ ‬בטחון‭ ‬מלא‭ ‬במוצרים‭ ‬ועוזרים‭ ‬להם‭ ‬לשמור‭ ‬על‭ ‬הטעם‭ ‬המדויק‭ ‬של‭ ‬המנות‭ ‬בתפריטים‭.‬